About Me

My photo
Hadeeah Najwa names given . You can call her either Hadeeah or Hana . She was borned on 24th August 1995 at Hospital Kuala Lumpur. Studying Diploma in Public Administration at UiTM Campus Samarahan 2, Sarawak.She's really addicted to teddy bears and musics. She has a sweet smile and very easy to smile :)
Sparkly Santa Hat Ice Cream

What time is it?

Le Family

Le Family
Ate ke Papie ↣ Tuan Aminuddin ❤

Ate ke Kibu ↣ Arwah Puan Jora @ Latifah ❤

Ate ke Bonda ↣ Puan Sahliah ❤

Ate ke Songkok ↣ Muhd Nadhir ❤

Ate ke Kangah ↣ Muhammad Nazrin ❤

Le Love

Le Love
Mustafa Marzuki ❤

Total Pageviews

Tuesday, 26 November 2013

New life at UiTM Kampus Samarahan 2 :)

Hai and Assalamualaikum readers :) Sihat? Alhamdulillah, Hana sihat sahaja.

So now Hana dah bergelar part 2 students in UiTM Kampus Samarahan 2 :) How new campus? Everything okay and great! Btw, disebabkan ni kampus baru adalah sedikit kekurangan nyaaaa. Macam koperasi, mesin ATM, kedai reload. Hmm, sangat susah nak cari!

So kalau nak beli barang, topup and cucuk duit, terpaksalah students keluar dari kampus. Samada pergi ke kampus 1 atau ke Desa Ilmu. Tak lah besaaa sangat pon masalah nak keluar dari kampus ni sebab UiTM ada sediakan shuttle bus :) So senang jea nak ziarah kawan-2 yang tertinggal kat kampus 1. Hihi.

UiTM sediakan perkhidmatan shuttle bus ni sebab sesetengah students tinggal di kolej yang terletak di kampus 1tapi fakultinyaa di kampus 2. Jadi mereka terpaksa ulang-alik ke kelas naik shuttle bus ni laaah~

Sekarang ni pon Hana ada di perpustakaan kampus 1 sebab nak register course. Perpustakaan kampus 2 takde Unit IT atau mungkin belum ada Hana rasa. Alang-2 dah ke sini, bolehlah terus update blog kan? Hihi.

So, untuk semester 2 ni Hana amek 7courses/subjects included koko. So, the 7 courses are ::

1. ACC116 - Introduction to Cost Accounting         
2. CTU151 - Islamic Thought and Civilization        
3. ECO162 - Microeconomics                                  
4. ELC150 - Integrated Language Skills (Reading)
5. PAD120 - Introduction to Political Science         
6. PAD214 - Introduction to Public Sector Personnel Administration
7. HPD 112 - Public Speaking (Bahasa Melayu) - Koko

Hmm, harap-2 Hana boleh bawak semua courses tu dengan baik :) Hana takut dengan ECO162 sebenarnya taapi in'Allah, I can! Sebab azam Hana sem ni, Hana nak tingkatkan pointer Hana dari sem lepas :) In'Allah.

Jadi kisah Hana balik ke Sarawak pulak :) Seperti Hana nyatakan dalam entri Hana yang sebelum ni, flight Hana balik ke Kuching, Sarawak was on 23rd November 2013 at 6.30am. Tapi on 22/11, barang-2 Hana masih belum pack :) and the best moment. kain baju Hana belum basuh pon lagi! Haha. Bukan sebab tanak balik Sarawak taaaapi kemalasan mengatasi segalanya! Hehe :)

Pagi 22/11 tu pon Abah suruhlah Hana basuh baju and pergi keringkan kat dobi DIY. Hehe. Maaaaka....



Kihkihkih. The only way nak bagi cepat kering sebab nak  lipat maaasuk beg dah :) Sementara tunggu baju dikeringkan, Hana pon pergilah breakfast di Pappa Rich with my rich Papie! Hehee :)



Yummy yummy! Kemudian kami ponn balik lah ke rumah. Packing barang and pergi ke rumah Mummy. Sebab malam tu kami tidur kat rumah Mummy di Subang Jaya. Dalam pukul 1am macam tu kami keluar untuk late dinner + supper :)

Lamb Chop!  Yummy-2 :D


Pukul 4am kami (Hana, Abah, Abang Boy and Angah) keluar rumah bergerak ke LCCT. Sepanjang perjalanan Hana tidur. Hihi. Sampai LCCT terus boarding~~



Kemudian saaaampailah saya di Kuching :) Hihi. Sampai KIA, Abang Loqman jemput Hana. Dia bawak Hana gi breakfast dulu di Serapi Corner. Then terus dia hantar Hana balik ke UiTM Kampus Samarahan 2.

Esoknyaaa, Hana ke KIA laagi untuk jemput Kak Jati pulaak. Hana pegi dgn Fifi. Then kami pergi beli barang-2 keperluan and bekalan di hostel di Kuching Sentral and Giant Tabuan. Hari Isnin (semalam), kelas Hana satu jea. 2pm-5pm iaitu kelas ACC116. Tapi disebabkan first class, lecturer lepaskan awal. Pukul 3pm dah dismiss :)

Hari ni pon kelas Hana sepatutnya start 2pm-5pm iaitu ELC150. Taaapi kelas clash dengan budak degree. Jadi kelas dibatalkan :) Hihi. Beginilah biasanya awal sem. Disebabkan tiada kelas ni laaah yang membuatkan Hana naik shuttle bus ke kampus 1 ni. Hihi.

Ok now Hana nak balik kampus 2 dah. So bubye readers :* :* Assalamualaikum :)

Love   ,
Hana ❤


13 comments:

  1. Salam sis,saya bakal ke kampus uitm samarahan2.. Mngambil course yg sme mcm sis..saya pergi pada jumaat ni..boleh saya tahu ape2 lgi keperluan yg diperlukan..kalau boleh sis msg sya..saya perlukan bantuan...0136074472 nur juliana

    ReplyDelete
  2. W'salam Juliana. Tahniah! :) hari Jumaat ni dh dtg? Awalnya? Adik add akak punya FB, kita ber'inbox-2 okay? Add ni, Hadeeah Aminuddin. Apa-2 akak boleh tolong, akak tolong ok? :) any problem 'bout study, juz let me know future junior :)

    ReplyDelete
  3. Salam sis. Saya nak tnya kalau diploma ukur bahan kampus yg mana satu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam. Dip ukur bahan di kampus 1. Semester 1 ke intake ni?

      Delete
    2. jarak dari airport ke uitm samarahan2 tu jauh ke

      Delete
  4. Ya. Hehehe. Jaoh tak perbezaan kampus 1 dan 2?

    ReplyDelete
  5. Perbezaan apa tu maksudnya? Jarak? Keluasan? Keselesaan? Klu ikut besar, kampus 1 lagi besar. Tp mewah lh kampus 2 lagi. Jaraknya lebih kurang 3km.

    ReplyDelete
  6. Oh i see. Beruntung lah akak dpt kampus 2. Hehehehe

    ReplyDelete
  7. Hehe, alhamdulillah :) kampus 1 pon best jugak. Takpe, nnti kalau boring-2 datang lh kampus 2. Nnti kita jumpa masa minggu orientasi ok? Akak jadi pembantu mahasiswa utk minggu orentasi :) btw, asal mana?

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah kak. Saya asal Sarawak. Akak plak?

    ReplyDelete
  9. salam..akak still belajar kat uitm samarahan 2 ke??

    ReplyDelete
  10. dkt sna ad x fakulti perladangan? di uitm samarahn 2

    ReplyDelete